Готові провадити е-квиток на 90%

Лют 12, 2023 Новини
КП “Чернівецьке тролейбусне управління” на 90% готове впровадити е-квиток у місті. Мета цієї інновації – спростити та зробити більш прозорою оплату за проїзд комунальному транспорті.
Пільгові категорії населення будуть їздити, як і раніше, безоплатно, до них також доєднаються учні з 1 жовтня.  ЧТУ забезпечить всіх пільговиків транспортною  карткою “Пільгова”. Про порядок отримання та оформлення картки будемо повідомляти додатково. Важливо: пільговики мають прикладати свою картку до валідатора, відтак тільки тоді поїздка в електротранспорті буде безкоштовною. 
У міському електротранспорті будуть доступні чотири способи оплати. 
Перший – це QR-код додатків Приват24 та EasyPay. Для цього відкрийте додаток та відскануйте код, оберіть тип квитка та оплатіть. Також ви можете придбати квиток  за готівку в терміналах EasyPay, City24, iBox. Виберіть в меню категорію “Квитки”, вкажіть тип квитка та роздрукуйте його. Наступний спосіб – це банківська картка. Просто піднесіть її до валідатора, який знаходиться в салоні електротранспорту. 
Також містяни зможуть платити за проїзд транспортною карткою, яка буде доступна вже зовсім скоро. Придбати та поповнити її можна буде у визначених точках продажу. Пасажиру буде достатньо просто піднести картку до валідатора. 
Якщо жоден із вищезазначених способів вам не підходить, тоді придбайте квиток у водія, але тільки під час зупинки. До того ж, ця форма оплати буде доступною лише до 1 грудня. 
Зараз підприємство закуповує валідатори для того, щоб кожен тролейбус був ними забезпечений в достатній кількості. Зверніть увагу, що валідатори відтепер не будуть друкувати квитки. Безготівкові оплати більше їх не потребують, оскільки вся інформація зберігається в електронному вигляді.  
Нагадуємо також, що в комунальному транспорті працюють контролери, з них частина – це кондуктори, що перекваліфікувалися. Контролери будуть оснащені спеціальними приладами, які зможуть зчитати і перевірити оплату пасажирів. 
Е-квиток – це передусім зручність. Квиток, в якому не треба буде передавати гроші за проїзд, а потім довго чекати на решту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *